Házasság szerelem nélkül

Jackie Kennedy és Aristoteles Onassis

 

jackie_kennedy.JPG

„Ari megmentette az életemet, amire addig árnyék borult. Egy olyan világba vitt el engem, amely tele volt szeretettel és szerencsével. Sok szép emléket osztottunk meg egymással, amiért mindig is hálás leszek neki!” – Ezeket a megható szavakat Jackie Kennedy mondta, férje Aristoteles Onassis 1975-ben bekövetkezett halálakor. Az, hogy tudta-e ekkor, hogy férje a válás kezdeményezésén gondolkodott, tisztázatlan mind a mai napig.

A házasság, amely az egész világot meglepte és sokkolta. A frigy, ami szerelem nélkül kötetett és inkább érdekkapcsolatnak lehet hívni, de amiből mindkét fél profitált. Jacqueline Kennedynek elege volt az özvegységből és imponált neki a hajózási társaság tulajdonosának mesés vagyona. Pompa, ragyogás, partik sokasága. És a mágnás férj?  A 1,65 méter magas görög mindig is szerette maga mellett a szép nőket és olyan hatalma volt, hogy ezt a kedvtelését mindig kiélhette. Alexander Onassis az első házasságából származó fia azt mondta: „Perfekt pár voltak. Apám szerette a híres neveket, Jackie pedig a pénzt.” Ari jól ismerte John F. Kennedyt, Jackie meggyilkolt férjét, volt amerikai elnököt. Ő volt az egyetlen civil résztvevő az elnök temetésén. Jakiet meghívta a „Christina” nevű jachtjára annak leánytestvérével Lee Radziwillel együtt. Ebben az időben a „Christina” egy menő parti helynek számított a szépek és a gazdagok számára. Ari szeretett hivalkodni gazdagságával. A jachtján minden vízcsap aranyból volt. Ez után az utazás után az özvegy és a milliárdos, már, mint szerelmesek hagyták el a hajót. 1967-ben megtárgyalták a házassági szerződést, majd 1968 –ban Skorpios szigetén összeházasodtak. Jackie asszisztense Kate McKeon úgy emlékezik erre az időre, hogy „inkább barátok voltak, mint szeretők”.  A házasság napján Jackie nem volt izgatott. A fodrász megcsinálta a haját, a sminket viszont maga készítette el. A nász után alig változott az élete az egykori first ladynek. Körbe repülte a világot és vásárolgatott. Ari bőkezűen gondoskodott róla és gyermekeiről Carolinéről és Johnról. Utasította légitársaságának az Olympic Airwaysnek pilótáit, hogy New Yorkból hozzanak nekik kis állatokat, vagy hot dogot. A feleségét úgy kezelte, mint egy trófeát. Így is beszélt róla. A nászéjszaka után úgy nyilatkozott: „éjszaka ötször, reggel kétszer szexeltünk. Ő olyan, mint egy gyémánt. Kívülről hűvös és éles, belülről tüzes és forró”.

jackie_kennedy2.JPG

Onassis hamar megbánta ezt a házasságot. „Legköltségesebb tévedése volt életemnek.” – vallotta meg. Jackie egyre drágább bevásárló útjai többször feldühítették. Előfordult, hogy felesége 200 pár cipővel tért haza.  De Onassist sem kellett félteni. Nem volt egy angyal. Maria Callassal soha sem szakította meg kapcsolatát. A híres dívával rendszeresen randevúzott. Jackienek ez a fülébe jutott és nagy veszekedések alakultak ki közöttük. A házasság halálra volt ítélve. 1973-ban Ari fia Alexander repülőgép szerencsétlenség áldozata lett. Két év múlva ő is távozott az élők sorából. A saját görög szigetén Skorpioson temették el. És Jackie? 26 millió dollárt kapott! A többi rész lányának Christinának jutott. Jackie másodszor is özvegy lett. De a szerelem nem hagyta el. Egy belga gyémánt kereskedőbe Maurice Tempelsmannba szeretet bele. A kapcsolatuk elején, 1980-ban a férfi még házas volt. Négy év múlva vált csak el. Jackey oldalán volt, amikor 1994-ben a nőnél rákot diagnosztizáltak. Pár hónap múlva halt meg Jackei New York-i 14  szobás luxus lakásában. Első férje, John F. Kennedy mellé temették Arlingtonban.